pondělí 27. září 2010

Pomoc nebo hrozba?

Dnes jsem navštívila s kamarádkou mezinárodní výstavu jménem: Psychiatrie: Pomoc nebo hrozba? ( http://www.psychiatrie-info.cz/ )
Upřímně, když jsem vycházela schody směrem k sálu, kde se výstava konala, v hlavě se mi promítaly myšlenky, že vůbec nevím co od toho čekat. Při vstupu do sálu jsem viděla spousty lidí a několik plazmových televizí před kterými seděli lidé na čalouněných židlích. A abych přešla k tomu, co tam vlastně bylo. Hlavní myšlenka celé této propagace je taková, že antidepresiva a celkově psychiatři nedokáží pomoci, od začátku jen něco zkouší a buď to zabere nebo ne. Mluvilo tam několik psychiatrů a všichni řekli, že nevyléčily ani jednoho člověka. Co si pak o tom mají lidé myslet? Neznám osobně nikoho kdo toto bral či stále bere. Takže nevím co je na tom pravdy, zda-li opravdu antidepresiva spíše lidem ubližují než pomáhají. Jaký názor máte na tohle vše vy? Myslíte, že psychiatři ví, co předepisují za léky s tím, že tomu člověku to pomůže?

2 komentáře:

  1. Já jsem na tuhle výstavu viděla spot v televizi. Já osobně mám hyperaktivitu. Není to žádná choroba ani nemoc, nic takového! Jenom mám větší výdrž, nedokážu se moc soustředit po delší době na jednu věc (učení) nebo třeba dokážu celé hodiny bez kapky potu jezdit na koni. Osobně jsem psychiatra nikdy nenavštívila, protože na hyperaktivitu se prášky neberou,jak už jsem řekla,není to nemoc ani porucha.Nic.Ale když jsem byla malá,moje kamarádka pravidelně chodila za psychiatrem,který jí pomáhal "léčit" děsivé sny,jakože medvídek zabil její maminku,a tak podobně.Nebylo to moc příjemné.Několik let jí střídal různé léky a jí se takovéhle noční můry zdají doteď (akorát jsou s postupem času horší a horší).

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto výstavu uspořádala scientologická církev. která patří mezi sekty.
    Psychiatrie zde byla podána jako největší zlo a dílčí pravdy a polopravdy byly shrnuty do scestných závěrů. Na konci výstavy umístili dotazníky, kde jim potenciální ovečky svěřily jména a adresy.

    OdpovědětVymazat